Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
Gyakran hallani arról, hogy a kanári-szigeteki emberek milyen kedélyesek, milyen nyitottak. Nem véletlenül. Olyan éghajlaton élnek, ahol az éves középhőmérséklet 24 ºC, nincs zord tél, és a nyár sem túl forró. Ez biztosan befolyásolja őket. És nem is kicsit.

Tudományosan is bizonyított, hogy az időjárásnak közvetlen hatása van a hangulatunkra. Életerővel töltenek fel és felfrissítik a lelket azok a pillanatok, amikor érezzük bőrünkön a nap melegítő sugarait, friss levegőt szívunk be, mezítláb sétálunk a finom homokban, vagy gyönyörködünk a csillagos égben.

De kérdezzük csak meg a szigetek lakóit!

„A Kanári-szigetek atmoszféráját leginkább jellemző kifejezések a »nyaralási hangulat« és a »jó kedély«.”

Maxi Biewer

Az időjárás-jelentés bemondója o
Németország

„Bármelyik nap húzhatsz rövidnadrágot, rövid ujjú pólót, és jól érezheted magad.”

Liam Dutton

Meteorológus, az időjárás-jelentés bemondója
Egyesült Királyság

„A Kanári-szigeteken mindig olyan az idő, amitől az ember jókedvre derül.”

Minerva Piquero

Újságíró, az időjárás-jelentés bemondója
Spanyolország
/
Vitamin
a léleknek
A felhőtlen ég és a csekély csapadék kedvez a napsütéses órák magas számának. Köztudott, hogy a napfény jótékony hatással van szervezetünkre és lelki állapotunkra. Minden nap, amelyet a Kanári-szigeteken eltöltünk, egy-egy D-vitamin-kapszulával ér fel. A szervezetünkben a napfény hatására termelődő vitamin fontos a betegségek megelőzéséhez és a jó közérzethez.
/
Ideális éghajlat
a nyaraláshoz
/
Az egészség régmúltra
visszatekintő hagyománya
A Kanári-szigeteket már az ókori görögök is egészséges klímájáról ismerték. Évszázadokkal később a világ minden tájáról érkeztek ide gyógyulni vágyó utazók. A kellemes hőmérséklet, a zavartalan napsütés, a tiszta tengeri levegő, akárcsak a természeti gazdagság, a jóllét paradicsomává avatják e vidéket.
/
Szabadtéri
időtöltés
A passzátszelek és az általuk keltett felszálló légáramlás megakadályozza a felhők képződését, miáltal nyáron gyakorlatilag egyáltalán nem esik, és télen is átlagosan legfeljebb havonta háromszor. Így lényegében állandóan a szabadban lehet tartózkodni, amit gazdag turisztikai programkínálat is támogat. Számtalanféle tevékenységet lehet űzni a tengerparton, a hegyekben, az erdőkben, vagy bent a vízben... Ön választ!

Számos kutatás és több milliónyi turista véleménye szerint a Kanári-szigetek dicsekedhet a világ legjobb éghajlatával. A kellemes, szinte egész éven át egyenletes hőmérséklet, az elenyésző csapadék és a napsütéses órák rendkívül magas száma okán érdemelte ki e megtisztelő címet.