Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
/
Vásárlási
lehetőségek mindenkinek
Minden évben milliószámra érkeznek a turisták a világ különböző tájairól, hogy megcsodálják a természetet, lazítsanak a tengerparton, golfozzanak, szörfözzenek, búvárkodjanak vagy vitorlázzanak. Ám akármi is legyen az eredeti céljuk, egy dolog biztosan közös mindannyiukban: vásárolni is fognak a szigeteken.

A Kanári-szigeteken árucikkek széles választéka várja a különböző ízlésű és költségvetésű vásárlókat. Válogasson a bolhapiacokon, töltse a délutánt a vásárlóutcában, vagy ismerkedjen meg a hagyományos kanári-szigeteki kézművességgel!
EURÓPA
LEGALACSONYABB
ADÓI
A különleges helyi adószabályoknak köszönhetően a Kanári-szigeteken mindössze 7%-os forgalmi adó van érvényben. Ez az európai viszonylatban igen alacsony adó az árak általános csökkenését eredményezte, így szinte minden terméket olcsóbban szerezhet be.
/
Szabadtéri
piacok
A hosszú kanári-szigeteki nappalok egész évben kellemesen állandó hőmérséklettel csábítanak. Ennek köszönhetően rengeteg szabadtéri piacot talál a szigeteken. Ezek közül egyesek csak a hónap meghatározott napjain, vásárszerűen működnek. Leggyakrabban kézműves termékeket, élelmiszert és antik holmit árulnak itt, de élénk a használt bútorok és elektronikai cikkek kereskedelme is. Még akkor is érdemes ezeket a piacokat felkeresni, ha nem elsősorban ezzel a szándékkal érkezik az ember, mivel kiváló lehetőséget kínálnak a falvak és történelmi negyedek felfedezésére.
Piacok
/
Vásárlózónák ésde
bevásárlóközpontok
A Kanári-szigetek olyan élményeket kínálnak, amelyeket sehol máshol nem szerezhet meg. Vásároljon be exkluzív márkatermékekből, mindössze néhány lépésnyire a valóságos trópusi paradicsomtól! A városközpontok főutcáin egymást érik a legdivatosabb ruhaboltok, parfümériák, ékszerüzletek és egyéb izgalmas vásárlási lehetőségek, tovább fokozva az amúgy is igen nagyvilági hangulatot.

Ezenkívül a Kanári-szigeteken számos modern centrum van, ahol mozik, gyereksarkok, vendéglők és szórakozási lehetőségek sokasága várja a látogatókat, akiknek nincs más dolga, mint választani a legjobb hazai és nemzetközi márkák és üzletláncok közül.
Kereskedelmi negyedek és központok
/
Helyi
termékek
A Kanári-szigeteket nem lehet szuvenír nélkül elhagyni. Kézenfekvő ötlet, hogy eredeti kanári-szigeteki termékeket vigyünk ajándékba szeretteinknek, vagy akár saját magunknak.

Aloe verás kozmetikumok

A kiváló környezeti feltételeknek, valamint a természetbarát, kémiai anyagok használatától mentes mezőgazdasági termelésnek köszönhetően a Kanári-szigeteken különlegesen magas minőségű aloe vera terem.

Lenita & XTG márkájú fürdőruhák

A Lenita Burmany és Luis Mentado által tervezett laza, merész és izgalmas darabok rövid idő alatt a kanári-szigeteki strandok legkedveltebb fürdőruhamárkájává váltak.

Kanári-szigeteki kézművesség

A kanári-szigeteki fülbevalók és a széles karimájú, gracioseros néven ismert kalapok a helyi kultúra és hagyomány jellegzetes termékei.

Gasztronómiai ínyencségek

A Kanári-szigetek a konyhaművészete mellett kifogyhatatlan a kiváló minőségű italokból is, mint például az Arehucas rum vagy a világon a legtisztábbnak tartott Blat vodka.

Palmeros szivarok

A kézzel készített La Palma-i szivarokat a kubaiak mellett a világ legjobbjaiként ismerik.

Helyi művészet

Cesar Manrique litográfiai és Néstor Martín-Fernández de la Torre festészete a kanári-szigeteki művészet jellegzetes megnyilvánulásai.