Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Vásárlás

PÉNZNEM ÉS FIZETÉSI MÓDOK

A Kanári-szigetek hivatalos pénzneme az euró. Ha más pénznem van Önnél, amikor megérkezik, számos pénzváltóhelyen és bankban átválthatja a pénzét. Számos szállodában is van erre lehetőség.

Ezenkívül a szigeteken mindenhol talál bankjegykiadó automatákat. A legtöbb üzletben lehet bankkártyával fizetni, bár sok helyen nem fogadják el az American Express kártyát.

NYITVATARTÁSI IDŐ

A városokban az üzletek általában hétfőtől szombatig, 9 órától 20:30-ig vannak nyitva, az üzlet típusától függően. Sok bolt bezár szombat délutánonként vagy ebédidőben, de a bevásárlóközpontok nyitva tartanak 10 óra és 22 óra között.

A turisztikai területeken az üzletek a hét minden napján nyitva tartanak.

ADÓKEDVEZMÉNYEK

A Kanári-szigeteken más gazdasági és adószabályozás van érvényben, mint Spanyolország többi részén, ezt a spanyol alkotmány is tartalmazza. A forgalmi adó jóval alacsonyabb (7%), mint Európa többi részén, ami számottevően alacsonyabb árakat eredményez a legtöbb termék esetében.

gyógyszertárak

Ha gyógyszerre vagy gyógyászati termékre van szükséged a Kanáriszigeteken való tartózkodásod során, a Kanári szigetcsoport különböző részein elhelyezkedő gyógyszertárakban megtalálhatod a megfelelő készítményt. Ne feledd, hogy gyógyszereket kizárólag az engedéllyel rendelkező gyógyszertárakban lehet kapni, amelyek ezzel a szimbólummal vannak jelezve: Farmacia Autorizada

Ne felejtse el…

A Kanári-szigetek sajátosságai között számos olyan termék szerepel, amely csak a szigetekre jellemző, és amelyet nem szabad kihagynia. A legnépszerűbbek közé tartoznak természetesen az élelmiszerek, például Agaete kávéja, La Palma és Fuerteventura sajtjai, a gofio, a pálmaméz, a származási helyet igazoló Denominación de Origen minősítéssel rendelkező borok és a cukrászipari termékek széles választéka. Vásárolhat ezenkívül a Kanári-szigetek lakói által tervezett ruhákat, műtárgyakat és kézművesipari termékeket, például kosarakat, kerámiákat és ékszereket.

Ezért hívják Önt a Kanári-szigetek az év minden napján a szabadban töltött nyaralásra a napsütés, a felhőtlen égbolt és a szabadidő legjobb eltöltésének ígéretével.