Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Utazás a
Kanári-szigetekre októberben

Töltötted már az októberi vakációdat a strandon napozva? Vagy épp kedvenc vízisportodat űzve? A Kanári-szigetek enyhe klímájában az a legjobb, hogy bármit tervezhetsz, az időjárás nem fog közbeszólni. Mit tervezel? Bármi lehet az: városnézés, strandolás vagy hegymászás. Te döntesz!
Átlagos
hőmérséklet
26° C

Napi
10 órás
napsütés

Októberi
ajánlatunk...

1
Nézd meg a halakat
testközelből

Októberben rendezik az Open Fotosub versenyt El Hierro szigetén, ahol a tenger alatt készült fotókat állítják ki, amelyeken a résztvevők megörökítik a sziget vízi világát.

Emellett a Kanári-szigeteken számtalan búváriskola található, ahol megtanulhatsz búvárkodni az ittléted alatt, és megismerheted a legjobb helyeket, ahol érdemes alámerülni, akár kezdőként, akár profiként. Ne félj többé az óceántól, és fedezd fel ezt az új világot, ami megnyílik előtted.

El Hierro
Búváriskolák
Búvárhelyek

2
„Los Finaos”
éjszakája

A Kanári-szigeteken októberben különleges Halloween ünnepet tartunk, úgy hívjuk: „Los Finaos”. Régebben a gyerekek házról házra jártak, „áldást” kértek a házakra, és édességet, mandulát, diót, fügét kaptak. Délután a családban a legidősebb asszony történeteket mesélt az ősökről, majd az emberek az utcára vonultak, gesztenyét ettek és táncoltak. Ma már ezt a hagyományt az angolszász szokások kezdik kiszorítani, a sziget sok falujában azonban még ma is dívik.

Vegueta
Népszerű ünnepek

3
Kolumbusz
útja

Kolumbusz 1492 októberében érkezett Amerikába, és megváltoztatta a történelem addigi menetét. Érdemes felfedezni a kanári-szigeteki útját. Látogass el Gran Canaria kormányzójának házába, aki segített helyreállítani a „La Pinta” múzeumot, ami az Újvilág felfedezését mutatja be La Gomerán, vagy nézd meg a Torre del Condét, ahol azt beszélik, Kolumbusz titokban találkozott a sziget úrnőjével, Beatriz Bodabillával.

Kolumbusz háza
San Sebastián de La Gomera

Búvárszemüveg
békatalp
pipa