Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Utazás a
Kanári-szigetekremájusban

Átlagos
hőmérséklet
24° C

Napi
12 óra
napsütés
A természet, a kristálytiszta vizű strandok és a jó idő élvezete mellett a Kanári-szigetek májusban ideális hely a kulturális és folklórfesztiválok szerelmesei számára. 20ºC-os átlagos hőmérséklet mellett biztosan élvezni fogod a kiruccanást.

Májusi
ajánlatunk...

1
Virágok és a
Kereszt Napja

Minden év május 3. napján a keresztek díszbe öltöznek a Kereszt Napjának ünnepére. A szigetcsoport egyik legrégebbi ünnepe, melyet egész Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz de la Palma és Puerto de la Cruz területén megünnepelnek. Az ünnep alkalmából virággal és minden egyéb anyaggal díszítik fel a kereszteket, hogy valóságos műalkotásokká váljanak. Ezt követően kiállítják őket a szigetek városkáiban, hogy mindenki megtekinthesse őket vagy díjakat oszthassanak ki közöttük eredetiségükért és eleganciájukért.

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de La Palma
Puerto de la Cruz

2
El corazoncillo
de la Palma

"Lotus hillebrandii néven is ismert növény őshonos a Kanári-szigeteken, mely májusban teljes díszében látható a La Palma szigetén található Caldera de Taburiente Nemzeti Park tipikus fenyveseiben. A park számtalan értékes természeti kincset őriz, ezért nem meglepő hogy az Unesco által védett bioszféra rezervátum.

Bújj bele a bakancsodba, hogy bejárhasd a hatalmas fenyők között vezető útvonalakat, kirándulhass az éjszakai ég alatt vagy megfürödhess a vízesésekben. "

Caldera de Taburiente Nemzeti Park
Közeli tájak
Túrák

3
Ünnepeld meg a
Kanári-szigetek napját

Ha májusban utazol a Kanári-szigetekre, ne feledd, hogy 30-án ünneplik a szigetcsoport lakosai a Kanári-szigetek napját, ami remek alkalmat kínál arra, hogy megismerd a szigetek számtalan kulturális, folklór-, sport- és közösségi tevékenységét, és részt vehess bennük. A nap folyamán, amikor a Kanári-szigetek Parlamentje első ülésének évfordulójáról emlékeznek meg, a szigetek tipikus ételeiből lehet kóstolni, miközben élőzenét hallgathatunk és hozzá élvezhetjük a hagyományos táncokat a tipikus kanári-szigeteki viseletbe, varázslónak öltözött lakosokkal együtt. legyél ott te is ezen a napon, amikor különös módon nyilvánul meg a Kanári-szigetek egyedülállósága és identitása.

Népszerű ünnepek
Utazás a szigetek között
Kanári-szigeteki gasztronómia

Varázslójelmez a Kanári-szigetek Napjára!
fekete
kalap
len ing
vörös
selyemöv

Férfi jelmez:

filc
kalap
hosszú
ujjú blúz
hosszú színes
szoknya

Női jelmez: