Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

7 sziget 1 percben

Még nem ismeri a Kanári-szigeteket?
A Kanári-szigetek egy 7 szigetből álló szigetcsoport az Atlanti-óceánon, ahol egész évben süt a nap. Errefelé nagyon enyhe az idő: télen 19 ºC, nyáron pedig 23 ºC az átlaghőmérséklet. A strandjain sétálgatva vagy csodás tájain bolyongva igazán gondtalannak érezheti magát. Akár kalandot, akár nyugalmat vagy kényelmet keres, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera és El Hierro garantált kikapcsolódást nyújt.

Vulkanikus természeti környezet

Ha a Kanári-szigetekre gondol, lehet hogy eszébe jut a Teide, amely a világ harmadik legmagasabb vulkánja. Azonban a szigetek vulkanikus jellege nem csak itt érhető tetten: ez a kanári-szigeteki tájkép állandó jellemzője, egy ősrégi és rejtélyes erő, amelynek a 7 sziget különleges szépségét köszönheti.
Amikor a láva előtört a föld mélyéről, és létrehozta ezeket a szigeteket, hegyes csúcsokat és élettel teli kalderákat képzett, mértani formákat és meredek völgyszurdokokat formázott, álomvilágba illő strandokat és utánozhatatlan tengermélyi tájképeket alkotott... Ezeket a szeszélyes alakzatokat sok helyen dús zöld növényzet borítja, néha viszont olyan kopárak, mint egy holdbéli táj, de egy biztos: mindegyikük különleges energiákat sugároz.

Kikapcsolódás és pihenés

A Kanári-szigetek a különböző hotelek széles tárházát kínálja, színvonalas és változatos szálláslehetőségekkel: akár egy hatalmas tengerparti szállodában, akár a természethez közel kíván megszállni, a színvonalas kiszolgálásnak és a jellegzetes kanári-szigeteki vendégszeretetnek köszönhetően mindenképpen megújulva térhet haza.

A nyaralás akkor igazán élvezetes, ha minden reggel a kedvenc helyei mellett ébredhet: a golfpályától néhány lépésnyire, erdők és ösvények közelében vagy éppen múzeumok és bevásárlóközpontok szomszédságában...

Mindegy, milyen típusú nyaralásra vágyik, a Kanári-szigeteken mindent megtalál, ami szem-szájnak ingere.

Biztonság és jó megközelíthetőség

A paradicsomi Kanári-szigetek a főbb európai nagyvárosoktól csak néhány órányi repülőútra található, így rövid utazás után bármikor búcsút mondhat a rossz időnek, és élvezheti a kanári-szigeteki napsütést. Mivel az Európai Unióhoz tartozik, így annak az előnyeit is élvezheti: fejlett infrastruktúra és szolgáltatások, euróval való fizetés és az Európában megszokott egészségügyi ellátás.

Egyedülálló tájak

A Kanári-szigetek az egyik leggazdagabb élővilággal rendelkező hely a világon. A hét sziget tájképi változatossága egyedülálló: homokdűnék, erdők, vulkánok, csillagos egek, és ami a legfontosabb: tengerpartok is találhatók itt. Fekete, sárga, vörös vagy fehér homokos strandok; érintetlen vagy turisták által kedvelt tengerpartok, amelyek tökéletesek a vízi sportokhoz és a kikapcsolódáshoz. 256 km-nyi strand, ahol mindenki megtalálja a számítását.

Élmények és színek magával ragadó egyvelege... biztos lehet benne, hogy mindet látni akarja majd.

Napozás, kirándulás a grandiózus Teidére, természetjárás, golfozás, tematikus vidámparkok... itt minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere!

További információ

Gran Canaria egy miniatűr kontinens, amely a védett természetvédelmi területek (például Maspalomas dűnéi) mellett kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek széles tárházát kínálja.

További információ

Lanzarote? Mintha egy másik világba csöppent volna. A Timanfaya Nemzeti Park igazi holdbéli táj... és még csak a Földet sem kell elhagyni érte.

További információ

Fehér homok és türkizkék vizek Fuerteventura valójában egy egybefüggő strand, igazi paradicsom a szél és a hullámok szerelmeseinek.

További információ

Vulkánok és őskori vegetáció várja ezen a szigeten, Földünk egyik legtisztább csillagos égboltja alatt.

További információ

A sok ezer éves, dús erdőket és a fekete homokos tengerpartokat mély völgyszurdokok kötik össze egymással. Ez a legendák és a varázslat szigete.

További információ

A hét közül a legkisebb sziget, a nyugalom otthona. Kristálytiszta vizeiben a nyugalom és a csend világába merülhet.

További információ