Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
/
Szabadtéri
gyógyfürdő
A Kanári-szigeteken kívül-belül alaposan megpihenhet, különleges körülmények között. A wellnessközpontok széles választékán kívül a sziget négyfajta természetes erőforrást tartalmaz, amelyek felhasználásával szabadtéri gyógyfürdőt lehet létrehozni: vizet, levegőt, napsütést és homokot.

A szigetek heves tektonikus történelme és az egészségturizmussal kapcsolatos jelentős tapasztalata között szerves összefüggés van, amelynek köszönhetően ideális választás mindazok számára, akik a pihenés során is felejthetetlen élményeket akarnak szerezni. Engedje, hogy a legjobb szakemberek kényeztessék, természetes környezetben!
Hát persze, hogy megérdemli!

A TENGER

A tengervíz, így az Atlanti-óceán vize is, 89 elemet tartalmaz azok közül, amelyek az emberi testet alkotják, továbbá vitaminok, illetve fertőtlenítő és hormonális hatású anyagokat termelő mikroorganizmusok tömkelegét, amelyek a bőrön keresztül felszívódva gyógyító hatást fejtenek ki. A tengerben való fürdés méregteleníti és ellazítja a testet, miközben segít megszabadulni a leggyakoribb bőrproblémáktól, mint például a pattanások, a bőrgyulladás és a hegek.

A LEVEGŐ

Hívja segítségül a passzátszeleket a testi-lelki megtisztuláshoz! A Kanári-szigetek partjait érő, ásványi sókkal és negatív töltésű ionokkal telített szél méregteleníti és ellazítja a testet. Jótékony hatással van a légzőrendszerre, valamint hidratálja és táplálja a bőrt, le egészen a legmélyebb rétegekig.

A NAP

A szigetet egész évben fürdető napsugarak természetes úton fokozzák a D-vitamin termelődését. Erre a vitaminra a testünknek a kalcium felszívásához és egy sor betegség megelőzéséhez van szüksége, mint például a csontritkulás, a magas vérnyomás vagy az izomfájdalmak. A napsütés ezenkívül jótékony hatással van a kellemes érzésekért felelős neurotranszmitter, az endorfin kiválasztására is.

A HOMOK

Merüljön el a homokban, amíg a tenger zúgását hallgatja. A strand homokja a tengervíz minden jótékony hatásával rendelkezik. Ennek következtében a homokkezelés sok wellnessközpontban az egyik legelterjedtebb módszernek számít. A nap sugaraival hevített tengerparti homok kimondottan hatékonyan alkalmazható a reuma, az ízületi gyulladások és az idegrendszeri panaszok kezelésére. Emellett a homoknak kiváló természetes bőrtisztító hatása is van, és a lehető legjobb terep a gyaloglásra.

/
Wellness
központok
A kanári-szigeteki wellnessközpontok a legfrissebb innovációk alapján kidolgozott, szakszerű kezelések széles választékát kínálják, otthonos környezetben.
A legtöbb ilyen központban a szigeteken elérhető természetes erőforrásokat és a technológiai újításokat egyaránt beépítik a terápiába.
Központok megtekintése
Néhány a Kanári-szigetek
legnépszerűbb
kezeléstípusai közül:

Thalasszoterápia

Ez a terápia a tengerből származó különböző anyagokon alapszik, amelyeket külön-külön vagy kombinálva alkalmaznak. Ilyen anyagok többek között a tengervíz, az algák vagy az iszap. Az ilyen kezelést kínáló központok tengervizet gyűjtenek a part közelében, sterilizálják, majd fürdők, zuhanyok és vízsugarak formájában alkalmazzák.

Vinoterápia

A külsőleg alkalmazott vinoterápia igen hatékony módszer a bőr tisztítására, a keringés stimulálására, a hasi zsírlerakodások csökkentésére és a fenék feszességének megőrzésére. A terápia során szőlőlével vagy borral kezelik a bőrt.

Geoterápia

A Kanári-szigetek geotermális vízben, ásványi anyagokban és könnyűfémekben gazdag vulkanikus talajai szolgáltatják az alapot egy másik igen népszerű terápiához. Agyag formájában a bőrre kenve fokozzák a bőr feszességét, valamint a csontok és az izmok erejét.

Aloe verás terápia

A sziget éghajlatának köszönhetően dúsan termő aloe vera igen jótékony hatással van a bőrre. A kezelés során előbb tejjel és tonikkal letisztítják a bőrt és eltávolítják a lehámlott réteget, majd aloe verás pakolást alkalmaznak a testre, amit végül egy lazító masszázs követ.