Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
LA GOMERA
szigete
NATURALEZA Y
MAGIA
La Gomera szigetén gyors egymásutánban követik egymást a különböző tájak. Joggal érezheti érzi, hogy a dús és varázslatos természet lágyan körülöleli!
VARÁZSLATOS
ÚTVONALAK
650 km hosszan
La Gomera szigetén több mint 600 km titokzatos ösvény várja. Érezze át újra a felfedezés tiszta örömét!
A SILBO GOMERO
FÜTTYNYELV
A silbo gomero a sziget ősi közösségének „anyanyelve”, amely szerepel a szellemi kulturális örökségek UNESCO-listáján. Mindennap találkozhat helyiekkel, akik pusztán füttyszóval beszélgetnek!
BIOSZFÉRA
REZERVÁTUM
Szárazföldi és tengeri ökoszisztémáinak köszönhetően a sziget 2011 óta kiváló kategóriájú bioszféra-rezervátumnak minősül.
Üdvözöljük La Gomera szigetén!
Még partra sem lépett, de a hely varázsa máris körbelengi. Bolyongjon egy kicsit a szigeten, és fedezze fel, hogy ez a csoda valóságos! Látogassa meg a változatosabbnál változatosabb tájakat! Fedezze fel a tengerbe hulló szakadékokat, a zöldellő pálmaligetekkel borított dombokat, a fekete homokkal ellepett strandokat, a kristálytiszta vizet és a csobbanásra csábító patakokkal szabdalt buja erdőket! Ez a természetes díszlete a bioszféra-rezervátumnak, mely számos olyan fajnak ad otthont, amelyek már rég eltűntek a világ többi részéről.
/
Évezredes
babérlombú
erdők
Az egész világon egyedi ökoszisztéma. Ha egyvalamit kellene említeni, ami különleges a Garajonay Nemzeti Parkban, akkor az az ősi makaronéziai babérlombú erdő, amely egykor teljesen beborította a trópusi övezetet, de mára már csak a szigeteken maradt fenn, a páratlanul kellemes és mérsékelt éghajlatnak köszönhetően. Sétálgasson az ősi fák között, miközben a túravezető szakértő magyarázatát hallgatja.
/Amit nem szabad kihagyni/