Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Természetegy karnyújtásnyira

A Kanári-szigeteken nemcsak paradicsomi strandok, de ezeréves erdők, csillagos égbolt és holdbéli tájképeket alkotó vulkáni képződmények is várják. Ha nyaralás során Spanyolország legmagasabb csúcsát szeretné megmászni, vagy egy nemzeti parkban táborozni támad kedve, akkor jó helyen jár: a természeti látványosságok többsége könnyen megközelíthető, és igen jól kiépített.

Védett
terület

A szigetek gazdag élővilágát mi sem jellemzi jobban, minthogy összesen 3000 növény- és állatfaj található itt, amit sehol máshol a világon nem talál. Ennek megfelelően a kanári-szigetek területének 40%-a védett: 7 bioszféra-rezervátum, 3 tengeri rezervátum és 4 csodálatos nemzeti park, ahol első kézből csodálhatja meg a Kanári-szigetek gazdag ökoszisztémáját.

Teide
Nemzeti Park

A Teide ideális célállomás az egész család számára. A vulkáni kúphoz felvonóval nyolc perc alatt, gyalogösvényen pedig hat óra alatt lehet feljutni (megfelelő túraruházattal, lábbelivel és napvédő szerekkel ellátva). Fentről egyszerűen csodálatos kilátás tárul elénk. A világ harmadik legmagasabb vulkánja, és a legmagasabb pontjáról egész Tenerife belátható. Tiszta légköri viszonyok között az összes szigetet látni lehet.

Timanfaya
Nemzeti Park

A Lanzarotén található Montañas de Fuego olyan, mintha a Marsra csöppentünk volna. 5000 hektárnyi, lélegzetelállító szépségű, érintetlen terület, ahol még növényzet sincs. Gyalogosan vagy autóbusszal is bejárhatja ezt a vörös és fekete homokos területet, de a legszórakoztatóbb mód mégis az, ha teveháton vág neki az útnak.

Garajonay
Nemzeti Park

Ez a nemzeti park Gara és Jonay legendájáról kapta a nevét, akik Rómeó és Júlia helyi megfelelői. Ebben a dús babérlombú erdőben csak úgy burjánzik a moha és a páfrány, az ösvényein sétálgatva pedig úgy tűnik, hogy visszacsöppentünk a történelem előtti időkbe. A Nemzeti Park legszebb része az El Cedro pataknak otthont adó terület: egy régi örökzöld erdő, kivételesen gazdag élővilággal.

Caldera de
Taburiente
Nemzeti Park

A sziget valószínűleg a közepén található nemzeti parknak köszönheti La Isla Bonita (a gyönyörű sziget) becenevét. La Palma szívében kanári-szigeteki fenyőerdőkben sétálgathat, láthatja az egyedülállóan színes Cascada vízesést, és a Roque de los Muchachos tetejéről megcsodálhatja az éjszakai égbolt varázslatosságát.

Gyalogtúrák
a legjobb kilátással

Mivel a hőmérséklet egész évben kedvező, a kanári-szigeteki természet egész évben nyitva áll a látogatók előtt. Egy rövidebb séta alatt is folyamatosan változik a tájkép: tengerpart, sivatag, erdőség... Elbűvölően varázslatos helyeken vezet majd az útja, olyan ösvényeken, amelyek minden felkészültségi szint számára megfelelőek.

És ha útja során megpihenne, a Kanári-szigetek valamelyik kilátójában teheti ezt meg. A pihenő alkalmával nem csak csodálatos látványban lesz része, de a kanári-szigeteki építészet és César Manrique munkássága is új alakjában tárul Ön elé.

Lanzarote
El Hierro
Fuerteventura
La Gomera
Gran Canaria

Pihenés a
szabad és tiszta levegőn

Egy kiadós erdei séta után nincs is jobb annál, mint a Kanári-szigetek egyik nyugodt kastélyszállójában vagy rusztikus szállodájában megpihenni. Itt nincs zaj, nem zavar senki, és csak Ön, a természet és az álmai léteznek, távol a városi nyüzsgéstől. Ébredést követően kiadós, helyi termékekből összeállított reggeli vár Önre, amely erőt ad a szigetvilág szépségeinek felfedezéséhez.