Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
Sokcsillagos
látvány
A Kanári-szigetek kiváló helyszín a csillagászati turizmus szempontjából is. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően az év minden szakában tiszta égbolttal várja az amatőr csillaglesőket.

Látogasson el a hatalmas nemzetközi obszervatóriumok valamelyikébe, vagy fogadjon profi vezetőt, és induljon éjszakai túrára, hogy olyan élményben legyen része, amitől minden eddiginél közelebb érzi majd magához az univerzumot! Bámuljon egyenesen a csillagvilág szívébe, és súgja meg a kívánságait, vagy próbálja kifürkészni a jövőt!

Ki tudja, talán sikerrel jár.
/
Védett
égbolt
A passzátszelek és az azokkal kapcsolatos termikus jelenségek megakadályozzák a felhők kialakulását. Ennek köszönhetően a Kanári-szigetek égboltja a legtisztább egész Európában. Ezenkívül a csillagvizsgálók minőségi munkáját biztosító törvény is védi a szigetek fölötti égboltot, és ebből kifolyólag zavartalanul, korlátozott légi forgalom, légszennyezés és rádiós tevékenység mellett lehet szemlélni a csillagokat.
/
Figyelje meg közvetlen közelről az
univerzum rejtélyeit
A Kanári-szigetek nemzetközi viszonylatban is jelentős csillagászati létesítményekkel rendelkeznek, 2400 méteres magasságba telepítve, mint például a tenerifei Gregor csillagvizsgáló, amely a legnagyobb Európában, vagy a La Palma szigetén található Roque de los Muchachos obszervatórium. Mindkét központ nyitott a közönség számára, és szervezett formában látogatható, megosztva az ott szerzett tudást az érdeklődőkkel.
Ezenkívül számos iroda szervez túrákat és éjszakai megfigyeléseket, a leglátványosabb kilátópontokról.

Fedezze fel a kanári-szigeteki égbolt összes csillagképét ebből a virtuális planetáriumból!
3 Starlight csillagászati
megfigyelő zónák
A Kanári-szigeteken 3 Starlight csillagászati megfigyelő zóna is található, ahol az érintetlen, fényszennyezéstől mentes környezetnek köszönhetően páratlan élményekben lehet része: La Palma szigetén, Fuerteventurán és Cumbre de Tenerifénél.
CÉLÁLLOMÁS A STARLIGHT CSILLAGREZERVÁTUM
Gran Canarián számos olyan hely található, ahol a csillagos eget fényszennyezettségtől védettnek akkreditálták. Emellett a sziget nagy figyelmet fordít arra, hogy az általa kínált sok turistalétesítmény és program kihasználja és védje ezt a természeti csodát, mely megszerezte a szigetnek a „Starlight Turista célpont” hírnevet.
Ezenkívül jelenleg Tenerife vezeti az EU által finanszírozott Sky Route projektet, amelynek célja új helyszíneket fedezni fel Európában a csillagászati turizmus számára.
A 7 sziget
/
égboltja

La Palma

A sziget nyugati felén található Mirador de San Borondón kilátóról tisztán látszik a Sarkcsillag, valamint a Kassziopeia és a Cefeusz csillagkép.

Lanzarote

A Haríától északra található Peñas del Chache kilátóról a holdtalan nyári éjszakákon csodálatosan kirajzolódik a teáskannát formázó Nyilas és a vöröses színű Skorpió.

Fuerteventura

A Morro Velosa-i kilátóról világosan kirajzolódik a Kassziopeia és a Kismedve dupla éket formáló körvonala, észak felé mutató Sarkcsillaggal.

Gran Canaria

En Llanos de Garañón, a 1.700m de altitud, se divisan perfectamente Géminis, Auriga, Tauro y Orióna. Son especialmente bonitas las noches de primavera.

La Gomera

Az 1487 méteres Garajonay csúcs természetes kilátót képez, ahonnan az alacsony fényszennyezésnek köszönhetően zavartalanul megfigyelhető a Nyilas és a Skorpió csillagkép.

El Hierro

Egészen 1885-ig a nulladik hosszúság áthaladt az Orchilla-fokon, ahol az azonos nevű világítótornyot építették. Erről a pontról kristálytisztán kirajzolódik a Bika csillagkép.

Tenerife

A Buenavista területén lévőEl Palmar kilátóról remekül meg lehet figyelni a vadászó Oriont és két kutyáját, a Canis Majort és a Canis Minort, amelyek különösen az év vége felé látszanak jól.