Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
28-Március-2022

SZIA!


A Kanári-szigeteken minden nap intenzíven dolgozunk azon, hogy Ön a lehető legjobb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson el hozzánk. Ne feledje, jelenleg a lakosság több mint 78.8%-a be van oltva a COVID-19 ellen, ez pedig az európai átlag feletti átoltottságot jelent.

Ha a közeljövőben szigeteinkre látogat, akkor itt hasznos információkat talál.

11. A SPANYOLORSZÁGBA (és a Kanári-szigetekre) VALÓ BELÉPÉS KÖVETLEMÉNYEI

A Kanári-szigetekre az Európai Unióból, valamely schengeni országból vagy olyan harmadik országból utazók számára lehetséges ellátogatni, amellyel Spanyolországnak viszonossági megállapodása van az utazók befogadására vonatkozóan.

A Kanári-szigetekre történő utazás előtt feltétlenül ellenőrizze a szolgáltató vagy a légitársaság feltételeit.

1.1 HA AZ EU-N ÉS A SCHENGENI TÉRSÉGEN BELÜLI KOCKÁZATOS ORSZÁGOKBÓL* UTAZIK

* Ilyen országok a következőkben felsoroltak.

Ellenőrző űrlap. Javasoljuk, hogy az űrlapot digitálisan töltse ki az összes szükséges dokumentummal együtt, hogy felgyorsítsa a repülőtéri ellenőrzést (fast control).  Ha tengerjáró hajóval utazik, ezt a nyomtatványt kell kitöltenie.

És a következő követelmények egyike a 12 évesnél idősebbek esetében:

a)  A Covid19 elleni oltások igazolása a teljes oltási ütemtervvel.

b)  Aktív Covid19-fertőzés kimutatására szolgáló teszt negatív eredménnyel. A Spanyolországba érkezés előtt legfeljebb 24 órával elvégzett antigénteszteket és a Spanyolországba érkezés előtt legfeljebb 72 órával elvégzett NAAT-teszteket (PCR, TMA, LAMP) elfogadottak.

c)  A Covid19-ből való felépülést megerősítő igazolás, amelyet az első pozitív NAAT-teszt (PCR, TMA, LAMP) után legalább 11 nappal adnak ki. Az igazolás 180 napig érvényes.

 

Kivételes esetekben és szúrópróbaszerűen egyes utasoktól megkövetelhető, hogy az érkezéstől számított negyvennyolc órán belül aktív Covid19-fertőzés kimutatására szolgáló tesztet csináltassanak, amelynek eredményét az erre a célra kijelölt csatornán keresztül közölni kell a külföldi egészségügyi szolgálatokkal.

 

1.2 HA AZ EU-N ÉS A SCHENGENI TÉRSÉGEN BELÜLI ALACSONY KOCKÁZATÚ ORSZÁGOKBÓL* UTAZIK

Ellenőrző űrlap. Javasoljuk, hogy az űrlapot digitálisan töltse ki az összes szükséges dokumentummal együtt, hogy felgyorsítsa a repülőtéri ellenőrzést (fast control). 

Ha tengerjáró hajóval utazik, ezt a nyomtatványt kell kitöltenie.

 

1.3 HARMADIK ORSZÁGOKBÓL ÉRKEZŐK ÉS ÖN NEM VAGY AZ EU KÖZÖSSÉGI POLGÁRA

Az utazóknak a következő követelményeknek kell megfelelniük:

 1. llenőrző űrlap. Javasoljuk, hogy az űrlapot digitálisan töltse ki az összes szükséges dokumentummal együtt, hogy felgyorsítsa a repülőtéri ellenőrzést (fast control). Ha tengerjáró hajóval utazik, ezt a nyomtatványt kell kitöltenie.
 2. A Covid19 elleni oltások igazolása a teljes oltási ütemtervvel. A 12 év alatti kiskorúak kísérője mentesül ez alól. A Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságában lakóhellyel rendelkező személyek esetében, akik közvetlenül onnan érkeznek, oltási bizonyítvánnyal kell Spanyolországba érkezniük vagy A Covid19-ből való felépülést megerősítő igazolás.
 3. A 12 év feletti vagy 18 éven aluli utasoknak legfeljebb 72 órával érkezés előtt negatív PCR-tesztet kell végezniük, ha nincsenek megfelelően beoltva.

   

 4. Emellett kizárólag a magas kockázatúnak minősülő harmadik országok esetében kötelező az aktív Covid19-fertőzés kimutatására szolgáló teszt elvégzése negatív eredménnyel, függetlenül attól, hogy az utas rendelkezik-e védőoltással, illetve attól, hogy átesett-e már korábban a betegségen. A Spanyolországba érkezés előtt legfeljebb 24 órával elvégzett antigénteszteket és a Spanyolországba érkezés előtt legfeljebb 72 órával elvégzett NAAT-teszteket (PCR, TMA, LAMP) elfogadottak. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön országa kockázatú országnak minősül-e.

 

A kockázatosnak nem minősülő harmadik országok nem tartoznak e rendelet hatálya alá, ehelyett az EU és a schengeni térség kockázatos országaira vonatkozó hozzáférési feltételek vonatkoznak rájuk (lásd az 1.1. pontot). Olvassa el itt

 

1.4 HA A NEMZETI TERÜLETRŐL ÉRKEZIK

Jelenleg nem vonatkoznak korlátozások azokra az utasokra, akik a Kanári-szigetekre Spanyolország bármely pontjáról utaznak. Ez azt jelenti, hogy a szigetek között és a spanyol szárazföldről az utazás lehetséges.

 

ha nincsenek megfelelően beoltva

 

2Kérdéseim vannak a tesztekkel kapcsolatban:

 

A Kanári-szigetek elhagyásakor is kötelező tesztet csináltatni?
Nem, de az előfordulhat, hogy a származási országa kéri. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

Elutazás előtt csináltathatok tesztet a szigeten?
Természetesen. A Kanári-szigetek első osztályú egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. Az elfogadott diagnosztikai tesztet végző legközelebbi helyszínről a szálláshelyen kérhet tájékoztatást. A Kanári-szigeteken jóváhagyott központokat biztosítunk a teszt elvégzésére.

3Milyen biztonsági intézkedésekre számítsak a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

Ne feledje, hogy a repülőtéren és a repülés teljes ideje során kötelező maszkot viselnie, és be kell tartania a légitársaság, valamint a repülőtér által előírt összes biztonsági intézkedést.

Hacsak lehetséges, azt javasoljuk, hogy online csekkoljon be, hogy elkerülje a szükségtelen eljárásokat a repülőtéren. Vegye figyelembe, hogy számos légitársaság már nem engedélyezi a kézipoggyász kabinba való felvitelét, egy olyan személyes használatra szolgáló táska kivételével, amely az ülés alatt elfér.

4Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred Olsen, Armas, Biosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

5Mit kell tudnom, mielőtt megérkeznék a Kanári-szigetekre? Biztonsági intézkedések.

Általános intézkedések:

 • Felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára kötelező az arcvédő maszk viselése zárt közterületeken (kivéve étkezéskor) és olyan szabadtéri területeken, ahol nem lehetséges betartani az emberek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot. A fogyatékkal élő vagy légzőszervi betegségben szenvedő személyek mentesülnek ez alól.
 • Személyek közötti távolságtartás (1,5 méter).
 • A személyi higiéniai termékek (szappanok és hidroalkoholos gélek) gyakoribb használata.
 • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).

6Milyen egyéni védelmi intézkedéseket kell tennem a fertőzés megelőzése érdekében?

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

 • Gyakran mosson kezet vízzel és szappannal, vagy használjon hidroalkoholos gélt.
 • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takarja el a száját és az orrát zsebkendővel, majd dobja el azt.
 • Tartson legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban él (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).

Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.

7Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam? COVID biztosítás.

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják. +34 922 842 279 és +34 928 846 579 nemzetközi telefonhívások.

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

8FONTOS INFORMÁCIÓ: A COVID-19 UTAZÁSBIZTOSÍTÁS 2022. MÁRCIUS 3-TÓL FÜGGEL.

Higiéniai tanácsok:

Lavamanos

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel

Toallitas

Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe

Distancia de seguridad

Tartsa be a személyek közötti legalább másfél méteres távolságot azokkal szemben, akik nem laknak egy háztartásban (akár vannak tünetei, akár nincsenek).

Barbijo

A szájmaszk csak 6 éven felüliek számára kötelező az egészségügyi intézményekben, gyógyszertárakban és a közösségi közlekedési eszközökön.  

Ha a kanári-szigeteki tartózkodása alatt észleli magán a Covid19-tüneteit:

900 112 061(Kizárólag a spanyolországi területekről érkező, a Covid19 tünetei észlelése esetén történő hívások számára). +34 922 842 279 és +34 928 846 579 nemzetközi telefonhívások

Fiebre

Láz

Tos

Köhögés

Falta de aire

Nehézlégzés